51    Geniet ervan!

Genieten we van genot
Rob van Gerwen

Ik ben lekker bang!
Frits Boer

The Club of Angels by Luis Fernando Verissimo
Mojdeh Feili

Zit het verschil in seksuele beleving tussen mannen en vrouwen tussen de oren?
Merel Spaander

De juridische kant van genot – hoe strafbaar is seks voor kinderen en jongeren
Sadaf Edalat

Column: Kijk jij porno?
Jantine Stam

colofon  issn 1879-8144  1 oktober 2018

English   Over Blind       Vacatures
Volg ons:               
© 2004–2019 Blind    disclaimer   cookies

 

BLIND
 online interdisciplinair tijdschrift
Geniet ervan!
alle edities      zoeken + vakgebieden       random editie       vorige editie       volgende editie       
naar boven       
BLIND 51 - Geniet ervan!
sluiten

Hoofdredactie

Merel Spaander


Redactie

Merel Spaander, hoofdredacteur
Frodi Fransman
Mojdeh Feili
Nora van der Water
Will van Houten


Redactieraad

dr. M. Dekker
dr. M. Keestra
drs. S. Sitalsing
prof. dr. F. van Vree
drs. L. Wenting


klik hier voor huidige redactie


sluiten

Essaywedstrijd

Terug    ·   Over de site    ·   In English    ·   Huidige redactie    ·   Vacatures

[wedstrijd gesloten]

Om het 10-jarig bestaan te vieren, organiseert Blind een essaywedstrijd. Naast het opnemen van het thema “grenzeloos” dienen de essays ook over de grenzen van vakgebieden te reiken: interdisciplinariteit is een belangrijk criterium voor de wedstrijd, aangezien dit is waar Blind voor staat. De beste essays krijgen een publicatie in Blind.

OVER DE WEDSTRIJD

Blind organiseert een essaywedstrijd voor studenten, docenten en onderzoekers. Een essay is een persoonlijk opstel waarin je op eigen wijze onderzoekend, argumenterend of prikkelend een onderwerp aankaart. Door eigen ervaringen te combineren met verschillende invalshoeken vergroot je je blik op het onderwerp en op jezelf. De essays moeten geschreven zijn in de Nederlandse of Engelse taal en mogen niet eerder gepubliceerd of uitgeven zijn. De essays dienen interdisciplinair te zijn en een populairwetenschappelijke ondertoon te hebben. Essays kunnen uiterlijk vrijdag 30 mei 2014 (verlenging!) als Word-bestand ingezonden worden naar redactie@ziedaar.nl, vergezeld van contactgegevens en een korte omschrijving van jezelf. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 12 juni in CREA Café te Amsterdam, waar deelnemers en belangstellenden van harte welkom zijn vanaf 19.30 uur. De uitreiking zal om 20.00 uur van start gaan.

JURY

Een vakkundige jury beoordeelt de essays op interdisciplinariteit, verwerking van het thema, stijl en orginaliteit. De jury bestaat uit Dymph van den Boom (Rector Magnificus van de UvA), Jan van Maarseveen (chemicus, UvA docent van het jaar & docent bij het programma Universiteit van Nederland), Machiel Keestra (filosoof, docent & assistent professor aan het IIS), Karel van Dam (oprichter & docent aan het IIS) en Jim Jansen (hoofdredacteur Folia).

THEMA: GRENZELOOS

Het thema mag vrij geïnterpreteerd worden. Denk hierbij aan essays over persoonlijke grenzen, grenzen binnen vakgebieden, internationaal recht, geografie of politicologie. Dit zijn uiteraard maar een aantal voorbeelden, originaliteit wordt ten zeerste gewaardeerd.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Aantal woorden: maximaal 1500 woorden
Deadline: 30 mei 2014
Prijs: 150 euro, publicatie in Blind & prijzenpakket (2e en 3e plaats: publicatie in Blind & prijzenpakket)
Prijsuitreiking: donderdag 12 juni in CREA Café

SPONSOREN

• Stichting Toekenningen
• Quest
• Uitgeverij Atlas Contact
• IIS

Klik hier voor poster

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities en activiteiten van Blind? Meldt u aan voor onze digitale nieuwsbrief:Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor toezending van de e-mail met de links naar de nieuwe editie. Het adres staat opgeslagen bij MailChimp. MailChimp hanteert een eigen privacybeleid waarmee u instemt als u zich abonneert op onze nieuwsbrief. Elke nieuwsbrief toont een link waarmee toezending kan worden gestopt. Om uw adres eventueel nog te laten verwijderen uit het opzeggingenbestand stuurt u een e-mail aan redactie@ziedaar.nl.